Мања слова Већа слова РСС
>

У два града расвијетљено више имовинских деликата

Датум објаве: 15.02.2019 15:57 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Центра безбједности Будва су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, расвијетлили кривично дјело тешка крађа и том приликом лишили слободе Н.И. (54) из Скопља и С.М. (27) из Бара, због сумње да су починили ово дјело. Они су, како се сумња, са објекта „Воли“ у Петровцу, који се тренутно реновира, 10.02.2019 године, отуђили комплетан систем за климу објекта чија вриједности, по пријави оштећених, износи 57.000 еура. Након низа предузетих мјере и радњи службеници ЦБ Будва су пронашли Н.И, С.М. и М.Ц. (54). Криминалистичком обрадом полицијски службенци су пронашли отуђене предмете који ће бити враћени оштећеном правном лицу, и том приликом дошли до сумња да су Н.И. и С.М. починили наведено кривично дјело. Н.И. и С.М. су приведени надлежном тужиоцу због постојања основане сумње да су починили кривично дјело тешка крађа.

Надаље, службеници ЦБ Никшић су лишили слободе П.Ј. (24) и М.Н. (20), оба из Босне и Херцеговине, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело тешка крађа у покушају. Они су, како се сумња, покушали да изврше тешку крађу на штету маркета „КД Жижић“, али се огласио паник тастер и ова лица нису успјела у својој намјери. За њих је тужилац, након привода, одредио задржавања до саслушања код судије за истрагу који им је одредио притвор.

Никшићка полиција је лишила слободе М.А.О, страног држављанина, због сумње да је починио кривично дјело крађа на штету Д.Г. Сумња се да је осумњичени из џепа оштећене отуђио новчаник. Полиција је поступила одмах по пријави, идентификовала и лишила слободе осумњиченог којом приликом је пронађен новчаник који је враћен власници. Осумњиченом је након саслушања код надлежног тужиоца одређено задржавање у полицијским просторијама до привода надлежном судији за истрагу који му је одредио притвор.

Осим тога, службеници ЦБ Никшић су, поступајући по пријаву М.С. да му је из такси возила отуђен мобилни телефон, извршила контролу А.С.Е. у чијој непосредној близини је пронађен отуђни мобилни телефон. А.С.Е. је доведне у службене просторије гдје су даљим прегледом ствари пронађена два пвц паковања са садржајем прашкасте материје браон боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин и пвц кесицу са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је марихуана. Пронађене материје биће упућене у Форензички центар ради вјештачења. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац. Против А.Е.С. је поднијета прекршајна пријава због почињеног прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога, он је лишен слободе и спроведен надлежном судији за прекршаје.