Мања слова Већа слова РСС
>

Лишен слободе припадник ОКГ; сумња се да је сакрио експлозивну направу у намјери да је употријеби

Датум објаве: 15.02.2019 14:35 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Управе полиције – Одјељења безбједности Цетиње су у кратком року идентификовали, лоцирали и лишили слободе лице осумњичено да је сакрило импровизовану експлозивну направу у сутерену стамбене зграде која је јуче пронађена.

Подсјећамо да су службеници ОБ Цетиње јуче, поступајући по пријави грађана, пронашли импровизовану експлозивну направу. Направа је успјешно демонтирана од стране службеника Групе за антитерористички преглед којом приликом је пронађено око 300 грама експлозива. Трагови и докази су изузети и упућени на вјештачење у Форензички центра.

Интензивним оперативним и теренским радом службеници цетињске полиције су дошли до сумње да је предметну експлозивну направу сакрио припрадник организоване криминалне групе Н.Д. (25) из Цетиња. Он је у кратком року лишен слободе.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је осуммњичени имао намјеру да скривену експлозивну направу употријеби приликом извршења тешких кривичних дјела.

О догађају је обавијештен надлежни тужилац који је наложио да му се Н.Д. приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољно држање оружја и експлозивних материја. За Н.Д. тај тужилац је донио рјешење о задржавању у полицијским просторијама до привода надлежном судији за истрагу.