Мања слова Већа слова РСС
>

Пронађена скривена импровизована експлозивна направа

Датум објаве: 14.02.2019 19:00 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Управе полиције – Одјељења безбједности Цетиње су данас, поступајући по пријави грађана, у сутерену једне зграде у Цетињу пронашли скривену импровизовану експлозивну направу. Службеници Групе за антитерористички преглед су је успијешно демонтирала. Полиција интензивно ради на идентификацији лица које је сакрило експлозивну напараву.

Наиме, поступајући по пријави грађана, да се у сутерену зграде налази скривени сумњиви предмет, службеници ОБ Цетиње су одмах изашли на лице мјеста и пронашли кутију у којој се, како се сумња, налазио експлозив.

На лице мјеста су изашли службеници Групе за антитерористички преглед који су извршили преглед и демонтирање импровизоване експлозивне направе.

Укупно је пронађено и изузето око 300 грама експлозива.

Цетињска полиција је по налогу државног тужиоца у Основном државном тужилаштво у Цетињу извршила увиђај на лицу мјеста којом приликом су изузети трагови, експлозивна направа и остали предмети који ће бити упућени у Форензички центар ради вјештачења.

Криминалистичка обрада је у току и полиција интензивно трага за, за сада, непознатим лицем које је импровизовану експлозивну напараву сакрило у просторијама стамбене зграде.

Сумња се да је експлозив био сакривен са намјером да се употријеби за извршење тешких кривичних дјела на неком другом мјесту.