Manja slova Veća slova RSS
>

Direktori četiri uprave dogovorili formiranje Operativnog tima u borbi protiv kriminala

Direktori četiri uprave dogovorili formiranje Operativnog tima u borbi protiv kriminala
Datum objave: 01.02.2019 13:23 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u prostorijama Uprave policije održan sastanak direktora Uprave policije Veselina Veljovića, Uprave carina Vladana Jokovića, Poreske uprave Miomira M. Mugoše i Uprave za inspekcijske poslove Alije Košute sa saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o saradnji iz nadležnosti navedenih organa, a direktori su se saglasili da postoji potreba za blagovremenom razmjenom operativnih podataka kako bi zajedničke aktivnosti navedenih organa u otkrivanju i suzbijanju nezakonitosti bile pravovremeno koordinirane a time i još efikasnije.

Konstatovano je da postoji neophodnost kvartalnih operativnih koordinacija na nivou direktora ovih organa u vezi sa konkretnim aktivnostima.

Direktori ovih organa dogovorili su danas formiranje Operativnog tima, kojim će rukovoditi pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, a čiji članovi će biti predstavnici četiri navedena organa.

Operativni tim će usmjeravati i pratiti zajedničke aktivnosti u konkretnim predmetima iz oblasti rada ova četiri organa, sa akcentom na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje zloupotreba u privrednom poslovanju a posebno utaje poreza, ilegalnog prometa akciznih roba (cigareta i alkohola), naftnih derivata, sive ekonomije i ostalih nezakonitosti.

Takođe, Operativni tim će pružati podršku nadležnim organima u slučajevima otkrivanja i sankcionisanja bespravne gradnje i zaštite prostora, a posebno poslovnih poduhvata bezbjednosno interesantnih lica i pripadnika organizovanih kriminalnih grupa u kojima postoji sumnja da je investiran novac stečen kriminalom.

Direktori Uprave policije, Uprave carina, Poreske uprave i Uprave za inspekcijske poslove su dogovorili aktivnosti kojima će sa posebnom pažnjom biti analiziran i sagledan integritet službenika ovih organa u obavljanju navedenih poslova iz svoje nadležnosti.