Manja slova Veća slova RSS
>

Stanković i Veljović održali sastanak sa Operativnim timom za borbu protiv trgovine ljudima: puna podrška radu Tima; očekuju se konkretni rezultati

Stanković i Veljović održali sastanak sa Operativnim timom za borbu protiv trgovine ljudima: puna podrška radu Tima; očekuju se konkretni rezultati
Datum objave: 21.12.2018 15:00 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


UPVrhovni državni tužilac Ivica Stanković i direktor Uprave policije Veselin Veljović sastali su se danas sa članovima Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima kojim rukovodi rukovodilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Vesna Jovićević.

VDT Stanković i direktor Veljović potvrdili su još jednom kvalitetnu saradnju koju imaju tužilaštvo i policija na otkrivanju i rasvjetljavanju najtežih i svih drugih oblika kriminala.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i direktor Uprave policije Veselin Veljović izrazili su punu podršku radu Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima. Stanković i Veljović su kazali da očekuju da će Operativni tim, uz koordinaciju svih nadležnih organa koji učestvuju u radu Tima, primjenjujući proaktivni pristup, imati efikasne i mjerljive rezultate u identifikovanju slučajeva trgovine ljudima i sa njima povezanih krivičnih djela i njihovom uspješnom procesuiranju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Programa za pružanje pomoći u krivičnim istragama Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država (ICITAP). Dogovoreno je da Kancelarija ICITAP-a u Podgorici pruži podršku u jačanju materijalno – tehničkih kapaciteta Operativnog tima i razmjeni iskustava sa ovakvim jedinicama formiranim u SAD-u, kako bi borba protiv trgovine ljudima bila što uspješnija.

Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima formirali su VDT Stanković i direktor Veljović početkom decembra, a Tim, kojim rukovodi tužilac, čine predstavnici MUP–a, Uprave policije, Tužilaštva i Ministarstva pravde.