Manja slova Veća slova RSS
>

Crnogorska policija i IOM nastavljaju uspješnu saradnju u jačanju kapaciteta policije u borbi protiv prekograničnog kriminala

Crnogorska policija i IOM nastavljaju uspješnu saradnju u jačanju kapaciteta policije u borbi protiv prekograničnog kriminala
Datum objave: 07.09.2018 12:54 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović se danas sastao sa šeficom Kancelarije IOM (UN Agencija za migracije) za Crnu Goru gospođom Dušicom Živković.

Direktor Veljović i gospođa Živković razgovarali su o zajedničkim aktivnostima u oblastima u kojima sarađuju policija i IOM i ocijenili da je dosadašnja saradnja bila uspješna i kvalitetna na obostrano zadovoljstvo, te da će se zajedničke aktivnosti dalje razvijati i unaprjeđivati.

IOM posebnu pažnju posvjećuje pitanjima trgovine ljudima i ilegalnim migracijama u regionu, te će stoga pružiti podršku Upravi policije u jačanju kapaciteta organizacione cjeline koja se u okviru Uprave policije bavi ovim pitanjima.

Direktor Veljović je zahvalio gospođi Živković na podršci koju je IOM u kontinuitetu pružao crnogorskoj policiji u izgradnji i razvoju kapaciteta policije, te na donacijama koje su umnogome doprinijele postizanju mjerljivih rezultata.

Dogovoreno je da će se sa zajedničkim projektima nastaviti, shodno procjenama potrebe naše policije i uzimajući u obzir aktuelne bezbjednosne izazove, a u cilju postizanja još boljih rezultata u domenu prevencije i suzbijanja ilegalnih migracija, krijumčarenja i prekograničnog kriminala.