Manja slova Veća slova RSS
>

Crnogorska policija inicirala međunarodnu akciju – zaplijenjeno 2 tone hašiša za čije krijumčarenje se sumnjiči 11 pripadnika OKG i njima bliska lica

Crnogorska policija inicirala međunarodnu akciju – zaplijenjeno 2 tone hašiša za čije krijumčarenje se sumnjiči 11 pripadnika OKG i njima bliska lica
Datum objave: 02.08.2018 19:20 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Zahvaljujući podatku do kojeg je došla crnogorska policija, u međunarodnoj akciji kojom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge - DEA otkriveno je i spriječeno međunarodno krijumčarenje hašiša. Brod koji je prevozio drogu zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama. Ova droga nije krijumčarena preko crnogorske teritorije ali se sumnja da je drogu brodom krijumčarilo 11 crnogorskih državljana - M.B, V.Ž, U.K, S.M, S.T, Lj.R, M.K, D.M, V.L, B.B. i V.L, pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe i njima bliska lica, koje je italijanska policija privela. Kriminalistička obrada predmeta ove akcije, koju su zajedno izveli crnogorska policija DEA i italijanska policija, je u toku.

Naime, službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu droge Sektora kriminalističke policije došli su do operativnog podatka da pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe imaju namjeru da prokrijumčare veću količinu hašiša iz Maroka u Libiju. S obzirom da put krijumčarenja droge nije prolazio kroz teritorijalne vode Crne Gore, službenici Odsjeka su ove podatke razmijenili sa DEA-om, nakon čega je uslijedilo planiranje i realizacije ovog predmeta u kordiniranim zajednićkim aktivnostima.

Aktivnostima koje je sprovela i provjerama koje je izvršila došlo se do sumnje da ova lica, pod krinkom da putuju kao posada broda u svrhu ispitivanja podmorja, planiraju da na dotični brod, koji je isplovio iz Luke Zelenika, po dolasku u Maroko ukrcaju dvije tone hašiša i da tu drogu prokrijumčare morskim putem u Libiju.

U koordiniranoj akciji italijanska policija zaustavila je brod u italijanskim teritorijalnim vodama. Izvršen je pretres broda i pronađeno je 2.000 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga hašiš. Pomenutih 11 lica je privedeno radi daljih mjera i radnji. Uzimaju se izjave i od ostalih članova posade broda. Slijede dalje aktivnosti u kriminalističkoj obradi ovog predmeta.