Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Podgorica: Četiri lica lišena slobode zbog 18 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju

Datum objave: 12.07.2018 15:00 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili 18 krivičnih djela teška teška krađa u produženom trajanju koja su počinjena na štetu više pravnih lica u Podgorici. Tom prilikom policijski službenici su lišili slobode četiri lica, od kojih je jedno maloljetno.

Naime, službenici CB Podgorica su, 11.07.2018. godine, lišili slobode E.F. (18), V.M. (18) i S.C. (18), sva lica iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 18 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju, dok je u 12 ovih krivičnih djela učestvovao i maloljetni B.H. (17). Maloljetni B.H. je juče, 11.07.2018. godine, lišen slobode i uz poseban izvještaj priveden državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Ova lica su, kako se sumnja, u toku juna i jula 2018. godine, počinila ova krivična djela na način što su upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage provaljivali ulazna vrata i prozore na poslovnim i ugostiteljskim objektima kao i na privatnim zdravstvenim ustanovama i trgovinskim radnjama. Oni su, sumnja se, ova krivična djela vršili u noćnim časovima u dijelu Starog Aerodroma, Konika, Maslina i City kvarta. Osumnjičeni su, sumnja se, u ulici Mitra Bakića otuđili vozilo marke „VW Golf II“, a koje su kako se sumnja koristi u izvršenju ostalih krivičnih djela. Osim ovog vozila, oni su, sumnja se, otuđili oko 4.000 eura, 800 turskih lira, četiri lap – topa, tablet, devet mobilnih telefona, ručni sat veće vrijednosti, alkoholna pića, garderobu i druge predmete.

Otuđeno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku kao i izvjesna svota otuđenog novca.

Službenici CB Podgorica su kriminalističkom obradom i saradnjom sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, Centra bezbjednostiu Bar i Odjeljenja bezbjednosti Tivat, došli do saznanja da su ova lica pored 18 krivičnih djela izvršenih na teritoriji Podgorice, kako se sumnja, izvršila i 17 krivičnih djela na teritoriji opština Budve, Bara i Tivta.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu, kojem su E.F, V.M. i S.C, 11.07.2018. godine, privedeni uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 18 krvičnih djela teška krađa u produženom trajanju, dok je maloljetni B.H. uz poseban izvještaj priveden tužiocu za maloljetnike u ODT u Podgorici.