Manja slova Veća slova RSS
>

Podgorica: Pronađeno i oduzeto oko kilogram marihuane; osumnjičeni lišen slobode

Datum objave: 12.07.2018 12:10 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droga su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga na teritoriji Podgorice, postupajući na osnovu operativnih sazananja, pretresom pronašli i oduzeli oko kilogram marihuane i dvije vage za precizno mjerenje. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Odsjeka su, 11.07.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanjim, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi R.B. (23) iz Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli više pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine od oko jedan kilogram, dvije vage za precizno mjerenje kao i predmete koji se koriste za pakovanje opojne droge.

Kriminlistička obrada upućuje na sumnju da se R.B. bavio nabavkom i stavljanjem u tzv. ulični promet opojne droge marihuana na području Podgorice. On je, kako se sumnja, opojnu drogu nabavljao u količinama od oko kilogram koju je nakon toga prepakivao u manja pvc pakovanja sa namjerom daljeg stavljanja u tzv. uličnu prodaju na području Podgorice.

Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se R.B. lišili slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.