Мања слова Већа слова РСС
>

На основу оперативних информација црногорске полиције у Албанији јутрос лишен слободе А.С; осумњичени за тешко убиство А.Л. већ предат нашој полицији

Датум објаве: 17.06.2018 12:00 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


У Албанији је јутрос, сходно информацијама црногорске полиције, лишен слободе А.С. (22) из Котора, који се потражује због основане сумње да је починио кривично дјело тешко убиство извршено 11.05.2018. године у Котору, на штету А.Л. (30), украјинске држављанке настањене у Котору.

Осумњиченог А.С. су службеници албанске полиције лишили слободе рано јутрос у Тирани, након што су службеници црногорске полиције колегама из Албаније дали оперативне информације о сазнањима везаним за локацију на којој се А.С. скривао у тој држави.

А.С. је предат службеницима Управе полиције МУП-а Црне Горе. Он ће бити задржан у полицијском просторијама до привода у законском року надлежном државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

Подсјећамо да су службеници Центра безбједности Херцег Нови и Одјељења безбједности Котор, у координацији са Сектором криминалистичке полиције и државним тужиоцем у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, након интензивних полицијско – тужилачких активности, у кратком року расвијетлили кривично дјело тешко убиство почињено 11.05.2018. године у Котору, на штету А.Л. Полиција је надлежном тужиоцу 01.06.2018. године поднијела посебни извјештај, као допуну кривичне пријаве, против А.С, због основане сумње да је извршио ово кривично дјело. А.С, који је у ранијем периоду био у дугогодишњој емотивној вези са А.Л, је од дана извршења кривичног дјела био недоступан нашим надлежним органима и за њим је била расписана потјерница.

Полицијско – тужилачке активности, спроведене од дана извршења тешког убиства, као и материјални докази који су изведени, указују на сумњу да је А.С. 11.05.2018. дошао у стан који је А.Л. изнајмљивала у мјесту Доброта у Котору, након чега ју је тог дана у јутарњим часовима на свиреп начин лишио живота, задајући јој оштрим предметом више убодних рана у предјелу главе и тијела као и јак ударац механичким оруђем у предјелу потиљачног дијела главе. Након што је, како се сумња, извршио кривично дјело, А.С. се удаљио са лица мјеста и од тога дана је био недоступан и за њим се интензивно трагало.

На лицу мјеста извршења кривичног дјела је, подсјећамо, извршен увиђај којим је руководио државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, уз учешће службеника Одјељења безбједности Котор и Форензичког центра. Приликом вршења увиђаја изузет је велики број предмета и трагова у вези са извршењем овог кривичног дјела и они су били предмет одговарајућих вјештачења у Форензичком центру.

Предузимајући мјере и радње на расветљавању овог кривичног дјела, службеници Одјељења безбједности Котор су предузели низ радњи у садејству са службеницима Центра безбједности Херцег Нови и Центром безбједности Подгорица, а све у координацији са Сектором криминалистичке полиције. Полицијски службеници су између осталог извршили анализу телекомуникациног саобраћаја, анализу изузетих видео надзора, спровели одређени број криминалистичких обрада лица, прикупили већи број обавјештења од грађана, извршили провјере оперативних података и извршили одређени број претреса објеката и возила којом приликом су изузети одређени предмети и трагови за које се сумњало да имају везе са извршењем предметног кривичног дјела.

На основу свих спроведених активности у сарадњи са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, обезбијеђени су одређени материјални и персонални докази, који указују на основану сумњу да је А.С. извршио кривично дјело које му се ставља на терет.