Manja slova Veća slova RSS
>

Kampanja „Pojas za sve“ počinje sjutra; posebna pažnja će biti posvećena pravilnom prevoženju djece u vozilima / VIDEO

Datum objave: 14.06.2018 11:19 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora policije opšte nadležnosti će od sjutra, pa narednih petnaest dana, u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore, sprovoditi kampanju „Pojas za sve“.

Kampanja „Pojas za sve“ ima za cilj podizanje svijesti građana o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima prilikom učešća u saobraćaju, što predstavlja zakonsku obavezu.

Važno je reći da se korišćenjem sigurnosnog pojasa u vozilima, shodno analizama, smanjuje rizik po život putnika za 50%.

Ova kampanja, koju saobraćajna policija sprovodi periodično, ima i preventivnu i represivnu komponentu. Preventivna se ogleda u ukazivanju na važnost poštovanja ovog saobraćajnog pravila, što će između ostalog biti urađeno i emitovanjem edukativnog spota „Pojas za sve“ u medijima. Represivne mjere i radnje biće sprovođene prema licima koja ne budu koristila sigurnosni pojas shodno zakonu, a posebna pažnja će se posvetiti prevoženju djece u vozilima na pravilan način kako bi kategorija najmlađih učesnika u saobraćaju bila što više zaštićena.

Kampanja „Pojas za sve“ trajaće od 15. juna do 01. jula 2018. godine.

Nakon završetka kampanje saobraćajna policija će analizirati rezultate postignute u periodu njenog sprovođenja koji će biti uzeti u obzir prilikom planiranja i sprovođenja aktivnosti na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Edukativni video „Pojas za sve“ možete preuzeti OVDJE