Manja slova Veća slova RSS
>

Cetinje: Lišeno slobode lice koje se potraživalo zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela; oduzeti droga i tri vozila radi provjere

Datum objave: 12.02.2018 12:11 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje pronašli su i lišili slobode lice koje se potraživalo na nacionalnom nivou zbog sumnje da je počinilo krivično djelo lažno prijavljivanje. Takođe, službenici OB Cetinje pronašli su i marihuanu kod jednog lica a privremeno su oduzeli i tri vozila radi provjera.

Naime, službenici OB Cetinje su, postupajući po planskim preventivnim aktivnostima, sa akcentom na pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica na teritoriji Opštine Cetinje, u Bulevaru crnogorskih junaka u Cetinju pronašli i lišili slobode B.N. (31) iz Danilovgrada, za kojim je od strane OB Cetinje bila raspisana nacionalna potraga zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.

Službenici OB Cetinje su, 10.02.2018. godine, postupajući po operativnim saznanjima, u ulici Mojkovačkoj u Cetinju izvršili pregled vozila „Yugo”, cetinjskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila četiri lica. Kod jednog od njih, V.Đ. (21) iz Cetinja, pronađen je pvc zamotuljak u kojem se nalazila biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O događaju je upoznat državni tužilac u VDT u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji djela.

Policijski službenici OB Cetinje su od tri bezbjednosno interesantna lica, radi provjera, privremeno oduzeli tri putnička motorna vozila. Takođe, od dva lica su oduzeli i dvije metalne palice na izvlačenje. Kad je u pitanju bezbjednost saobraćaja, kontrolisana su 33 bezbjednosno interesantna lica od kojih je 11 sankcionisano zbog prekršaja iz ZOBS-a.