Manja slova Veća slova RSS
>

Podgorica: Krivična prijava protiv osumnjičenog da je prevarom sa tuđeg računa prisvojio 760.000 eura

Datum objave: 13.11.2017 12:36 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv lica osumnjičenog da je počinilo krivično djelo prevara.

Naime, službenici Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv R.V. (57) iz Beograda, državljanina Republike Srbije, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivčno djelo prevara.

On je, kako se sumnja, ovo krivčno djelo počinio na način što je u periodu od 16.07.2014. do 18.08.2014. godine, u četiri navrata podizao gotovinu u ukupnom iznosu od 760.000 eura. On je, sumnja se, ovu sumu novca podigao koristeći falsifikovani pasoš Ruske Federacije koji je glasio na ime V.E.K, ruskog državljanina a koji je inače vlasnik novca i predmetnog računa kod CKB banke u Podgorici sa kojeg je osumnjičeni podizao novac.

Osumnjičeni je identifikovan koordiniranim aktivnostima policije, tužilaštva i nadležnih službi iz regiona.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se protiv R.V. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara.