Manja slova Veća slova RSS
>

Policije Crne Gore i Srbije će formirati zajedničke istražne timove u borbi protiv organizovanog kriminala

Policije Crne Gore i Srbije će formirati zajedničke istražne timove u borbi protiv organizovanog kriminala
Datum objave: 23.06.2013 11:34 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, koju predvodi direktor Slavko Stojanović, boravi u radnoj posjeti Direkciji policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Direktor Stojanović se u Beogradu sastao sa direktorom Direkcije policije MUP-a Srbije, Miloradom Veljovićem.

Stojanović i Veljović su razgovarali o dosadašnjoj saradnji, koja je ocijenjena kao profesionalna i kvalitetna. Na sastanku je dogovoreno da će se saradnja intenzivirati konkretnim i planiranim aktivnostima. U tom smislu dogovoreno je da će policije dvije države, radi sinhronizovanja istraga, formirati zajedničke istražne timove u borbi protiv organizovanog kriminala.

Direktori Stojanović i Veljović su, tokom sastanka, potpisali Protokol o saradnji tokom ljetnje turističke sezone 2013. između Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Direkcije policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Shodno Protokolu, policijski službenici iz Republike Srbije će od 01. jula 2013. godine biti radno angažovani na primorju, gdje će tokom ljetnje turističke sezone timski raditi sa kolegama iz Crne Gore.

Delegacija Uprave policije je, tokom radne posjete, prisustvovala i proslavi Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Direkcije policije, koja se održala u Novom Sadu. Premijer Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je, tokom boravka delegacije u Novom Sadu, primio u posjetu direktora Stojanovića.

Direktor Stojanović se sastao i sa direktorom policije Republike Srpske Gojkom Vasićem, kao i sa predstavnicima delegacija policija Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Tokom susreta razgovarano je o dosadašnjoj saradnji i modalitetima njenog nastavka i intenziviranja.

Delegaciju Uprave policije Crne Gore čine pomoćnik direktora Nikola Janjušević, v.d. rukovodilac Sektora kriminalističke policije Saša i Milić i šef Kabineta Petar Krstajić.