>

Policija u Podgorici lišila slobode bezbjednosno interesantno lice i oduzela pištolj sa municijom; crnogorska policija zaplijenila 485 komada vatrenog oružja u posljednjih godinu dana

Datum objave: 31.07.2019 14:40 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Policija u Podgorici je lišila slobode bezbjednosno interesantno lice, N.B. (29) koje je tokom kontrole pokušalo bjekstvo, odbacivši od sebe pištolj koje je ilegalno držalo i nosilo.

Prilikom kontrole N.B. je bio u društvu D.M. (29), takođe bezbjednosno interesantnog lica. Policijski službenici su spriječili N.B. u pokušaju bjekstva. Pretragom terena pronađen je i izuzet pištolj CZ M-70, obrušenog serijskog broja, sa šest metaka koji je N.B, kako se sumnja, prilikom pokušaja bjekstva odbacio. Osumnjičeni N.B. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a zatim sudiji za istragu koji je za njega donio rješenje o pritvoru po kojem je N.B. potom sproveden u ZIKS.

Službenici Uprave policije su u posljednjih godinu dana, od 01. jula 2018. do 01. jula 2019. godine, pronašli i oduzeli 891 komad oružja od čega 485 komada vatrenog oružja.