>

Podgorička policija rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave; lišeno slobode pet lica i izvršeni pretresi na 19 lokacija – oduzeti oružje, municija i vozila

Podgorička policija rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave; lišeno slobode pet lica i izvršeni pretresi na 19 lokacija – oduzeti oružje, municija i vozila
Datum objave: 22.02.2019 14:53 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući preventivno – represivne kriminalističke mjere i radnje u cilju otkrivanja i sprječavanja vršenja krivičnih djela aktiviranjem eksplozivnih naprava ili izazivanjem požara, kao i rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu, izveli policijsku akciju.

U akciji je lišeno slobode pet lica dok se jedno lice potražuje, a izvršeni su pretresi u dva grada na lokacijama koje koriste ovih šest lica i njima bliska lica.

Policijska akcija je naime započeta u ranim jutarnjim časovima, a policijski službenici CB Podgorica su, uz podršku Posebne jedinice policije, izvršili pretrese na 19 lokacija na području Podgorice i Danilovgrada.

U pretresima pronađeni su i oduzeti:
- automatska puška,
- dva pištolja,
- veća količina municije za pištoljsko i automatsko vatreno oružje,
- veći broj telefona sa kriptovanom zaštitom,
- veća količina dragocjenosti i skupocjenih satova bez utvrđenog porijekla, i
- tri skupocjena vozila, od kojih su dva vozila marke „Range Rover” i jedno vozilo marke „Mercedes”.

U vezi navedenog službenici CB Podgorica danas su lišili slobode, podnijeli Izvještaj kao dopunu krivične prijave i nadležnom državnom tužiocu u ODT u Podgorici na dalju nadležnost sproveli tri lica iz Podgorice:
- M.M. (30),
- N.S. (23), i
- D.R. (35),
dok je četvrto lice, A.K. (27), u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica.
Ova četiri lica se sumnjiče da su izvršila krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na štetu A.Š. iz Podgorice. Četiri osumnjičena lica su se, naime, kako se sumnja, 17.01.2019. godine oko 23,50 časova vozilom „VW Golf III“ dovezla do kuće A.Š. i potom su u dvorištu njegove kuće aktivirala improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći, usljed čijeg dejstva su nastala vidna oštećenja na porodičnoj A.Š, a potom su se ova lica dala u bjekstvo. Krivično djelo je rasvijetljeno zahvaljujući predanom radu službenika podgoričke policije, koji su došli do operativnih saznanja na osnovu kojih su ova lica identifikovana, kao i na osnovu vještačenja u Forenzičkom centru na koja su upućeni pronađeni tragovi sa lica mjesta.

Osim navedenih lica, službenici CB Podgorica su u ovoj akciji lišili slobode i H.K. (36) i S.M. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oružje, municija i druge stvari i predmeti koju su oduzeti tokom današnjih pretresa biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Dalja kriminalistička obrada je u toku.