Мања слова Већа слова РСС
>

Након утакмице у Никшићу дио „Варвара“ напао полицију; шест полицијских службеника задобило повреде – идентификација и привођење нападача у току

Датум објаве: 03.04.2019 20:11 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Данас је, након фудбалске утакмице између фудбалских клубова „Сутјеска“ – „Будућност“, која се одиграла са почетком у 18,30 часова на Стадиону крај Бистрице у Никшићу, дошло до нарушавања јавног реда и мира и напада на полицијске службенике који су обезбјеђивали утакмицу. Повријеђено је шест полицијских службеника.

Наиме, дио навијача ФК „Будућност“ – „Варвари“ је, након завршетка утакмице, прескочио ограду и ушао на атлетску стазу која се налази на ободу терена, гдје је прво напао службенике заштитарске службе а потом и полицијске службенике.

Полицијски службеници су, након физичког напада када је прво повријеђено пет полицијских службеника, ради спрјечавања и даљег одбијања напада, као и због спрјечавања те групе „Варвара“ да дође до навијача супротне екипе, употријебили средства принуде – ручни спреј и службену палицу.

Осим тога, „Варвари“ су приликом изласка са стадиона гађали каменицама полицијске службенике, када је још један полицијски службеник задобио повреду у предјелу главе.

Полицијским службеницима је, у здравственој установи, пружена медицинска помоћ.

Полиција предузима активности на идентификацији нападача. У току је њихово привођење у службене просторије ЦБ Никшић.