Мања слова Већа слова РСС
>

Министар и директор одржали проширени Колегијум

Министар и директор одржали проширени Колегијум
Датум објаве: 26.12.2017 14:51 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и директор Управе полиције МУП-а Славко Стојановић одржали су данас редовни проширени Колегијум Управе полиције МУП-а у полицијском кампу на Златици. Проширеном колегијуму су присуствовали најближи сарадници министра и директора и руководиоци и старјешине полиције у сједишту Управе полиције МУП-а и организационих јединица на терену.

На проширеном Колегијуму сагледани су резултати рада Управе полиције од почетка 2017. године, а такође тема су били и техничко – кадровска опремљеност полицијске организације.

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић казао је да је задовољан радом полиције у овој години јер су резултати рада по свим линијама полицијског ангажовања били добри. Заједничко ангажовање и садејство полицијских организационих јединица допринијели су порасту степена повјерења у полицију, које се додатно може јачати још непосреднијом и бољом сарадњом са грађанима. Полиција је била на нивоу задатка, оцијенио је министар, како у комплексним и сложеним ситуацијама тако и у пословима из своје надлежности везано са спољнополитичке успјехе наше државе а који се тичу чланства Црне Горе у НАТО и посјете потпредсједника САД-а Мајка Пенса Црној Гори као и других високих званичника из иностранства. Тренд добрих резултата се мора наставити и у наредном периоду, а они могу бити још бољи уз максимално ангажовање службе сходно приоритетима међу којима су најважнији борба против организованог криминала. Полиција ће у тим напорима, уз очување и јачање интегритета, имати подршку министра у раду и дјеловању, као и у побољшању материјално – техничких услова и опремљености како би тај рад био у складу са савременим стандардима.

Директор Управе полицијен Славко Стојановић је казао да је полиција у години пуној безбједносних изазова показала спремност и способност да очува мир, ријеши тешка кривична дјела и предано ради на превенцији криминалитета. Директор је оцијенио да су резултати рада у свим секторима овој години били добри, али да борба против организованог криминала која се наставља у наредној години мора бити интензивирана, уз појачани оперативни рад на терену. Рјешавање најтежих кривичних дјела, међу којима су и дјела против живота и тијела, такође остаје приоритет у раду, а посебно она која су настала као посљедица сукоба организованих криминалних група. Директор је констатовао да има помака у расвјетљавању појединих убистава почињених у претходном периоду, те казао да се на рјешавању ових кривичних дјела мора радити свакодневно, како би се дошло до квалитетно материјализованих доказа за процесуирање. Такође, директор је казао да осим репресије и превентивних активности важан сегмет у борби против ОКГ игра и поступак испитивања поријекла имовине чланова ОКГ и безбједносно интересантних лица. Будући да организовани криминал не познаје границе, оперативна и квалитетна међународна полицијска сарадња, која је играла значајну улогу на расвјетљавању неколико тешких кривичних дјела, треба да буде настављена у истом интензитету, како би резултати рада и напора које улаже полиција били у што скорије вријеме видљиви и валоризовани.

На крају проширеног Колегијума су усвојени закључци о конкретним активностима ради спровођења приоритетних и других полицијских послова и задатака у наредном периоду.