Мања слова Већа слова РСС
>

Будва: Пронађена два пиштоља; кривичне пријаве против два лица

Датум објаве: 11.08.2017 15:13 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Будва поднијеће надлежном тужиоцу кривичне пријаве против Д.Д. (36) и О.П. (30) из Бара, због два пиштоља која су како се сумња била у посједу ових лица. Будући да су ова два лица претходно учествовала у тучи са једне стране док је на другој страни био З.М. (52) из Подгорице, против све тројице ће Суду за прекршаје бити поднијета прекршајна пријава због нарушавања јавног реда и мира свађом и тучом на јавном мјесту.

Наиме, 08.08.2017. године, у насељу Буљарица у Будви, дошло је до свађе између З.М. са једне и О.П. и Д.Д. са друге стране. Наведена лица су закупци двије плаже које се граниче једна са другом и до свађе је дошло усљед наводног помјерања граничника између двије плаже. У току дана дошло је и до физичког обрачуна између наведених лица да би у вечерњим часовима тачније око 22,20х на наведеној локацији поново дошло до свађе, којом приликом је пријављено полицији да су наведена лица током свађе код себе имала и ватрено оружје.

По пријему обавјештења на лице мјеста су одмах изашли службеници ЦБ Будва, који су затекли наведена три лица и код О.П. пронашли пиштољ марке „Застава“ М57, цал. 7,62 мм након, чега су сва три лица доведена у службене просторије ЦБ Будва ради прикупљања обавјештења на наведене околности.

Увиђајним радњама на лицу мјеста и претрагом терена пронађен је још један пиштољ и то марке „Беррета" цал. 7,65мм, за који је утврђено да припада Д.Д, те да он има оружни лист за држање овог пиштоља али не и за ношење оружја.

Провјером пиштоља који је пронађен код О.П, марке „Застава“ М57, установљено је да ово оружје потиче из кривичног дјела крађа које је прије двије године почињено на штету једног лица у Бару.

Како су приликом прикупљања обавјештења О.П. и Д.Д. навели да је и З.М. посједовао пиштољ, службеници ЦБ Будва су прибавили наредбу судије за истрагу Основног суда у Котору за претрес плажног бара, мотоцикла и куће на подручју Будве у власништву З.М, али претресом није пронађено ватрено оружје.

Са свиме је упознат надлежни државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору који је наложио да се против О.П. и Д.Д. у редовном поступку поднесу кривичне пријаве због основане сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Службеници ЦБ Будва ће такође поднијети прекршајне пријаве против свих наведених лица због нарушавања јавног реда и мира свађом и тучом на јавном мјесту.

Два одузета пиштоља биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.