Мања слова Већа слова РСС
>

Подгорица: Окупљена лица спријечена да насилно уђу у Уставни суд; због прекршаја приведено једно лице

Датум објаве: 19.04.2017 20:55 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су данас око 15,30 часова привели Д.С. (39) из Подгорице због почињених прекшаја из Закона о јавном реду и миру, чл. 11 и 12 (ометање овлашћеног полицијског службеника у вршењу службене дужности и непоступање по наређењу овлашћеног полицијског службеника).

Наиме, представници мајки које су кориснице накнаде за троје и више дјеце су данас испред објеката Скупштине и Уставног суда одржали протестни скуп који је претходно уредно пријављен полицији. Током тог скупа, којем је присуствовало око 600 лица, је дошло до инцидента у којем су окупљена лица покушала да пробију полицијски кордон како не би дозволила предсједнику Уставног суда и судијама Уставног суда да изађу из службених просторија. Ова лица су покушала да, пробијајући полицијски кордон, насилно уђу у просторије Уставног суда у чему су их спријечили полицијски службеници и то потискујући масу, без употребе других средстава принуде.

Током потискивања масе на полицијске службенике су бацане каменице, јаја и остали предмети. Такође, полицијски службеници су током потискивања били изложени бруталном вријеђању, псовању и омаловажавању. У току ове интервенције приведен је Д.С. због поменута два прекршаја из Закона о јавном реду и миру.

О цјелокупном догађају обавијештен је државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици, који ће цијенити да ли у поступању организатора скупа или било ког лица има елемената бића кривичног дјела који се гони по службеној дужности.

Полицијски службеници ће интензивно радити на идентификовању лица која су се према полицијским службеницима понашала на већ описан незаконит и недоличан начин.