Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Поштуј живот, врати оружје

01.07.2015.

Поштуј живот, врати оружје – Грађани у једном дану вратили 17 пиштоља и пушака

Поштуј живот, врати оружје – Грађани у једном дану вратили 17 пиштоља и пушака У оквиру кампање „Поштуј живот, врати оружје“, грађани су јуче, 30. јуна, вратили 17 пиштоља и пушака, око 100 комада муниције, тако да је од ступања на снагу новог Закона о оружју, дакле од 19. марта ове године до данас, укупно враћено 236 пиштоља и пушака, 43 експлозивне направе, 130 оквира за предато оружје, 4.351 комад муниције. За 64 комада предатог оружја постојао је оружни лист, а за пет војна дозвола.

29.06.2015.

Поштуј живот, врати оружје – Инфо пункт Даниловграду

Поштуј живот, врати оружје – Инфо пункт Даниловграду

У оквиру кампање „Поштуј живот, врати оружје“, данас је организован Инфо пункт у Даниловграду на којем су грађани могли добити флајере и сазнати детаље о томе како да без правних посљедица врате илегално оружје које имају, што је омогућено Законом о оружју који је ступио на снагу у марту ове године.

24.06.2015.

На конференцији за медије најављен почетак кампање "Поштуј живот, врати оружје"

На конференцији за медије најављен почетак кампање "Поштуј живот, врати оружје"

На данашњој конференцији за медије, најављен је почетак кампање "Поштуј живот, врати оружје", која ће својим свеобухватним активностима дати допринос пуној имплементацији новог Закона о оружју, који је на снагу ступио 19. марта ове године.

23.06.2015.

Прес конференција поводом почетка кампање „Поштуј живот, врати оружје“

Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Канцеларијом Програма Уједињених нација за развој (УНДП), Организацијом за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС), Амбасадом СР Њемачке и невладином организацијом Центар за демократску транзицију (ЦДТ), сјутра, 24. јуна, организује конференцију за медије на којој ће бити најављен званичан почетак кампање „Поштуј живот, врати оружје“, која ће се спроводити у циљу подршке пуној имплементациј новог Закона о оружју.

06.11.2014.

МУП, УНДП, ОЕБС и ЦДТ потписали Меморандум о разумијевању у циљу реализације пројекта "Поштуј живот-врати оружје"

МУП, УНДП, ОЕБС и ЦДТ потписали Меморандум о разумијевању у циљу реализације пројекта "Поштуј живот-врати оружје"

Министар унутрашњих послова, Рашко Коњевић, стални координатор Система УН и стални представник УНДП-а Растислав Врбенски, шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, амбасадорка Јанина Хребичкова и извршни директор Центра за демократску транзицију Драган Копривица потписали су данас у Вили Горица Меморандум о разумијевању у циљу реализације пројекта “Поштуј живот-врати оружје”.