Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Саопштење: Отворен Ликовни конкурс за ученике ИX разреда на тему „Поштуј живот, врати оружје“

Саопштење: Отворен Ликовни конкурс за ученике ИX разреда на тему „Поштуј живот, врати оружје“
Датум објаве: 05.04.2016 14:48 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете у сарадњи са Министарством унутрашњих послова организује Конкурс за најбоље ликовне радове на тему Поштуј живот, врати оружје, који ће бити отворен до 29. априла 2016. године, а намијењен је ученицима ИX разреда основне школе.

Конкурс се организује у оквиру кампање Поштуј живот, врати оружје коју Министарство унутрашњих послова реализује у сарадњи са УНДП-ом, ОЕБС-ом и невладином организацијом ЦДТ, уз финансијску подршку Европске уније и Амбасаде Њемачке. Кампања има за циљ упознавање грађана са посљедицама нелегалног посједовања и употребе ватреног оружја.

Ученици треба да цртежом или сликом прикажу како незаконито или непотребно посједовање, као и нестручна употреба ватреног оружја може имати негативне, често кобне посљедице на животе људи.
Стручна комисија процијениће и рангирати приспјеле ликовне радове, а за ауторе три најбоља рада ОЕБС је обезбиједио вриједне награде у виду таблет уређаја или лаптопа.

Радови се достављају лично или путем поште на адресу: Министарство просвјете, Ул. Вака Ђуровића б. б., 81000 Подгорица, у затвореној коверти, са назнаком За ликовни конкурс.

Уз рад је потребно навести податке о називу школе, ученику, ментору и контакт телефон.

ПР служба Министарства просвјете