Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

08.06.2018.

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore spremni za predstojeću požarnu sezonu

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore spremni za predstojeću požarnu sezonu Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održan sastanak predstavnika Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore u cilju adekvatne pripreme i realizacije aktivnosti za predstojeću požarnu sezonu.

08.06.2018.

Generalni direktor Mulić prisustvovao osnivanju dobrovoljnog vatrogasnog društva ,,Luštica”

Generalni direktor Mulić prisustvovao osnivanju dobrovoljnog vatrogasnog društva ,,Luštica”

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić prisustvovao je osnivanju dobrovoljnog vatrogasnog društva ,,Luštica”, kojom prilikom je, izražavajući zadovoljstvo zbog početka rada četvrtog dobrovoljnog vatrogasnog društva, saopštio da u Crnoj Gori, nažalost, ne postoji tradicija organizovanja dobrovoljnog vatrogasnog društva, a da je u tom pogledu izuzetak Boka.

08.06.2018.

Crnogorski tim za spašavanje od poplava sa upotrebom čamaca učestvuje na međunarodnoj terenskoj vježbi „NEIFLEX 2018“ u Italiji

Crnogorski tim za spašavanje od poplava sa upotrebom čamaca učestvuje na međunarodnoj  terenskoj vježbi „NEIFLEX 2018“ u Italiji

Tim za spašavanje od poplava sa upotrebom čamaca sastavljen od predstavnika Direktorata za vanredne situacije MUP-a i službi zaštite i spašavanja iz Glavnog grada Podgorice, Prijestonice Cetinje i opština Nikšić, Ulcinj i Kotor, učestvuje na međunarodnoj terenskoj vježbi “NEIFLEX 2018”, koja se od 06. do 10. juna 2018. godine održava na širem području regije Veneto, u Republici Italiji.

31.05.2018.

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Sofiji

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Sofiji

Na sastanaku generalnih direktora za civilnu zaštitu država EU, država Evropskog ekonomskog prostora i država kandidata, koji se danas i sjutra održava u Sofiji, Crnu Goru predstavljaju generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić i samostalni savjetnik u Direkciji za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć Vojin Vojinović.

23.05.2018.

Crnogorski tim učestvuje na međunarodnoj terenskoj vježbi „ADRIATIC 2018“

Crnogorski tim učestvuje na međunarodnoj  terenskoj vježbi „ADRIATIC 2018“

Tim sastavljen od predstavnika Direktorata za vanredne situacije MUP-a, Uprave pomorske sigurnosti i službi zaštite i spašavanja iz Kotora i Herceg Novog učestvuje na međunarodnoj terenskoj vježbi “ADRIATIC 2018”, koja se održava u periodu od 22. do 25. maja 2018. godine na području Splitskog akvatorija.

04.05.2018.

Potpisan Memorandum o razumijevanju između njemačke humanitarne organizacije HELP i Direktorata za vanredne situacije MUP-a

Potpisan Memorandum o razumijevanju između njemačke humanitarne organizacije HELP i Direktorata za vanredne situacije MUP-a

Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a potpisan Memorandum o razumijevanju između njemačke humanitarne organizacije HELP i Direktorata za vanredne situacije MUP-a, kojim se definišu projektne aktivnosti koje Direktorat za vanredne situacije MUP-a treba da realizuje sa HELP-om u okviru projekta “Pružanje pomoći i prevencija katastrofa u Crnoj Gori“.

03.05.2018.

Održan sastanak sa predstavnicima službi zaštite i spašavanja

Održan sastanak sa predstavnicima službi zaštite i spašavanja

Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije održan sastanak sa komandirima službi zaštite i spašavanje i predstavnicima Direktorata, u cilju adekvatne pripreme za predstojeću požarnu sezonu.

23.04.2018.

Direktorat za vanredne situacije sprovodi novi projekat za jačanje kapaciteta za zaštitu i spašavanje

Direktorat za vanredne situacije MUP-a je u saradnji sa Fondacijom za razvoj sjevera ( FORS Montenegro) od 17. aprila 2018. godine započeo sa realizacijom projekta „Nepogode ne poznaju granice” koji ima za cilj jačanje kapaciteta institucija i službi iz Crne Gore i Albanije koje se bave zaštitom i spašavanjem i smanjenjem rizika od katastrofa, sa akcentom na zaštitu od poplava, kao i informisanje stanovništva o rizicima od poplava.

29.03.2018.

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje na kojoj je analizirano trenutno stanje na području ugroženom od poplava, odgovor sistema zaštite i spašavanja i precizirane dalje aktivnosti.

19.03.2018.

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Rast vodostaja Skadarskog jezera i rijeke Bojane je evidentan. Približava se nivou kada može biti velikih problema u smislu direktnog ugrožavanja stanovništa, zatim domaćinstava i drugih objekata. Poplave još uvijek nijesu zahvatile područja sa potencijalnim rizikom, ali hidrološki i meteorološki parametri govore da se situacija u narednim danima može značajno usložnjavati i komplikovati.