Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

06.11.2018.

Ministar Nuhodžić sastao se sa trojicom građana-spasilaca: Akcija spašavanja gest izuzetne humanosti i hrabrosti

Ministar Nuhodžić sastao se sa trojicom građana-spasilaca: Akcija spašavanja gest izuzetne humanosti i hrabrosti Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se danas sa Vladetom Zarubicom, Veskom Božovićem i Vojinom Radovićem, građanima-spasiocima, koji su 3. novembra spasili život četvoročlanoj porodici Mavrić iz Novog Pazara, čiji je automobil usljed saobraćajne nesreće sletio u Moraču.

02.11.2018.

Sprovedena obuka za pripadnike operativnih jedinica za zaštitu i spašavanje

Sprovedena obuka za pripadnike operativnih jedinica za zaštitu i spašavanje

Na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, u organizaciji Ministarstava unutrašnjih poslova, u periodu od 29. oktobra do 2. novembra 2018. godine sprovedena je obuka za spašavanje iz ruševina za 15 pripadnika operativnih jedinica za zaštitu i spašavanje iz primorskih gradova, a posljednjeg dana i terenska vježba koja je imala za cilj provjeru stečenih znanja i vještina.

26.10.2018.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a poslao upozorenje nadležnim službama zbog najavljenih meteoroloških prilika

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se u periodu od 27.10. do 30.10. očekuju obilnije padavine u centralnim i južnim djelovima Crne Gore, a naročito na jugozapadu zemlje, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je preko Operativno komunikacionog centra 112 poslao upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

12.10.2018.

Završena Nato terenska vježba "Srbija 2018"

Završena Nato terenska vježba "Srbija 2018"

Svečanim postrojavanjem učesnika danas je završena NATO međunarodna terenska vježba „SRBIJA 2018“, na kojoj je učestvovao i crnogorski tim za zaštitu i spašavanje od poplava uz upotrebu čamaca, koga su sačinjavali predstavnici Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i službi za zaštitu i spašavanje Glavnog grada, Prijestonice Cetinje i opština Kotor, Ulcinj, Bar i Nikšić.

12.10.2018.

Vježbe evakuacije u resursnim centrima povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa

Vježbe evakuacije u resursnim centrima povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa

Danas su povodom obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa u Crnoj Gori sprovedene vježbe evakuacije lica koja borave u resursnim centrima u Crnoj Gori, i to: resursnom centru „Podgorica“, resursnom centru „1. Jun“ Podgorica, kao i resursnom centru za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“ u Kotoru.

07.10.2018.

Crnogorski tim na NATO vježbi posvećenoj pružanju pomoći u vanrednim situacijama

Crnogorski tim  na NATO vježbi posvećenoj pružanju pomoći u vanrednim situacijama

Crnogorski tim sastavljen od predstavnika Direktorata za vanredne situacije MUP-a, službi za zaštitu i spašavanje Glavnog grada, Prijestonice Cetinje i opština Kotor, Ulcinj, Bar i Nikšić uzeo je učešće na međunarodnoj terenskoj vježbi „SRBIJA 2018“, koja se održava u Mladenovcu i njegovoj okolini u periodu od 7. do 12. oktobra 2018. godine.

28.09.2018.

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Beču

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Beču

Na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu država EU, država Evropskog ekonomskog prostora i država kandidata, koji se ove godine održava 27. i 28. septembra u Beču, ispred Ministarstva unutrašnjih poslova učešće je uzeo generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić.

27.09.2018.

Građani da budu podrška institucijama u prevenciji i sprječavanju opasnosti od prirodnih nepogoda

Požari koji su ovih dana učestali, naročito u centralnom dijelu Crne Gore, na području Podgorice, a dijelom i u primorskom opštinama, znak je da smo još uvijek u periodu povećane požarne opasnosti. Tome doprinosi dugotrajan sušni period i jak vjetar koji povećava opasnost od izbijanja požara i značajno otežava njihovo gašenje.

24.09.2018.

Javni poziv za prijavu jednog kandidata za obrazovanje Komisije za pripremu javnog konkursa i vrednovanje projekata o raspodjeli sredstava fonda za zaštitu i spašavanje

Na osnovu člana 116d stav 5 Zakona o zaštiti i spašavanju („Službeni list CG”, br. 13/07, 32/11 i 54/16), Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje javni poziv za prijavu jednog kandidata za obrazovanje Komisije za pripremu javnog konkursa i vrednovanje projekata o raspodjeli sredstava fonda za zaštitu i spašavanje.

07.09.2018.

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu Nacionalnog plana zaštite i spašavanja od zemljotresa

Na osnovu člana 6 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, broj 12/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova daje na javnu raspravu Nacrt Nacionalnog plana zaštite i spašavanja od zemljotresa i upućuje javni poziv