Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

15.02.2019.

Komisija MUP-a za dodjelu nagrada i priznanja donijela odluku o nagradama za pripadnike sistema zaštite i spašavanja; posebnom plaketom odlikovan i Darko Vujošević

Komisija Ministarstva unutrašnjih poslova za dodjelu nagrada i priznanja povodom 1. marta – Dana zaštite i spašavanja donijela je odluku o ovogodišnjim nagradama i priznanjima pripadnicima sistema za posebne zasluge u razvoju oblasti zaštite i spašavanja i iskazanu ličnu požrtvovanost u sprovođenju zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara. Odlukom Komisije biće dodijeljene tri plakete, dvije značke, devet zahvalnica i pet novčanih nagrada.

13.02.2019.

V.d. generalnog direktora Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Barseloni

V.d. generalnog direktora Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Barseloni

V.d. generalnog direktora Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić i načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć, Ljuban Tmušić učestvovali su na trećem sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu država članica Unije za Mediteran, koji se održao 11. i 12. februara 2019. godine, u Barseloni.

05.02.2019.

Službe na terenu, nastavlja se akcija potrage za nestalim licima

Potraga za licima nestalim usljed prevrtanja plovila na Skadarskom jezeru nastavlja se i danas.

04.02.2019.

Nastavljena potraga za nestalim licima na Skadarskom jezeru

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova danas će koordinirati traganje za licima koja su nestala kada se juče prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru.

25.01.2019.

Kroz grant Vlade Japana Služba zaštite i spašavanja Žabljaka nabavlja novo vozilo sa cistjernom i pumpom za vodu

Kroz grant Vlade Japana Služba zaštite i spašavanja Žabljaka nabavlja novo vozilo sa cistjernom i pumpom za vodu

Služba zaštite i spašavanj Opštine Žabljak biće bogatija za još jedno vozilo opremljeno zimskim gumama, cistjernom i pumpom za vodu. To je predviđeno ugovorom o donaciji koji su danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova potpisali predsjednik Opštine Žabljak, Veselin Vukićević i ambasador Japana za Crnu Goru, Đunići Marujama.

14.01.2019.

Javni poziv za podnošenje predloga za dodjelu nagrada i priznanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova - Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja, u skladu sa Pravilnikom o vrstama nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja i načinu njihove dodjele (“Sl. list CG”, broj 8/18) pokreće postupak dodjele nagrada i priznanja i upućuje javni poziv za podnošenje predloga za dodjelu nagrada i priznanja.

25.12.2018.

Dodijeljena sredstva iz Fonda za zaštitu i spašavanje

Dodijeljena sredstva iz Fonda za zaštitu i spašavanje

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je uručilo ugovore dobitnicima sredstava iz Fonda zaštite i spašavanja, a za koja su konkurisale opštinske službe, lokalna udruženja i predstavnici civilnog sektora.

20.12.2018.

U potragu za djevojkom uključio se i helikopter MUP-a

U cilju potrage za djevojkom koja je prije nekoliko dana skočila u Moraču sa Ruskog mosta u Podgorici danas je angažovan i helikopter Avio-helikopterske jedinice MUP-a.

13.12.2018.

Održan sastanka Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Održan sastanka Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije održan sastanak Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje, koji je organizovan sa ciljem analize prethodne požarne sezone, te priprema odgovora na moguće elementarne i druge nepogode za predstojeći zimski period.

12.12.2018.

Odluka o raspodjeli sredstava fonda sredstava za zaštitu i spašavanje

Na osnovu člana 116d stav 1 i člana 116h stav 1 i 4 Zakona o zaštiti i spašavanju donijeta je odluka o raspodjeli sredstava fonda sredstava za zaštitu i spašavanje