Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

21.06.2017.

Uspješno završena akcija spašavanja turista iz Australije

Direktorat za vanredne situacije MUP-a uspješno je koordinisao akcijom spašavanja para iz Australije.

19.06.2017.

Završena kampanja „Mjesec zaštite od požara“

Završena kampanja „Mjesec zaštite od požara“

U periodu od 4. maja do 6. juna 2017. godine Direktorat za vanredne situacije MUP-a realizovao je kampanju pod nazivom „Mjesec zaštite od požara“ u svim opštinama u Crnoj Gori, koja je imala za cilj podizanje svijesti građana o smanjenju rizika od požara sa akcentom na preventivno djelovanje i zaštitu šuma od požara.

16.06.2017.

Održan sastanak Upravnog odbora i regionalna ekspertska radionica u okviru Programa za procjenu rizika od katastrofa i mapiranje – IPA DRAM

Održan sastanak Upravnog odbora i regionalna ekspertska radionica u okviru Programa za procjenu rizika od katastrofa i mapiranje – IPA DRAM

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova bio je domaćin prvog sastanka Upravnog odbora Programa za procjenu rizika od katastrofa i mapiranje (IPA DRAM) koji je održan 12. i 13. juna 2017. godine u Podgorici.

05.06.2017.

Kampanja „Mjesec zaštite od požara“ u opštini Ulcinj

U okviru kampanje „Mjesec zaštite od požara“, predstavnici Direktorata za vanredne situacije MUP-a i službe zaštite i spašavanja, sjutra 6. juna 2017. godine, u Ulcinju, dijeliće letke i razgovarati sa građanima o smanjenju rizika i preventivnom djelovanju u slučaju požara.

01.06.2017.

Izvještaj o pregledu subjekata i pregledu dobijenih inicijativa, predloga, sugestija i komentara u konsultacijama u vezi pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija

U skladu sa članom 8 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“,broj 12/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje podatke o završenim konsultacijama u vezi postupka pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija.

31.05.2017.

Kampanja „Mjesec zaštite od požara“ u opštinama Gusinje i Plav

U okviru kampanje „Mjesec zaštite od požara“, predstavnici Direktorata za vanredne situacije MUP-a i službe zaštite i spašavanja, sjutra 1. juna 2017. godine, u Gusinju, dijeliće letke i razgovarati sa građanima o smanjenju rizika i preventivnom djelovanju u slučaju požara.

30.05.2017.

Kampanja „Mjesec zaštite od požara“ u opštinama Šavnik i Tivat

U okviru kampanje „Mjesec zaštite od požara“, predstavnici Direktorata za vanredne situacije MUP-a i službe Zaštite i spašavanja, sjutra 31. maja 2017. godine, dijeliće letke i razgovarati sa građanima o smanjenju rizika i preventivnom djelovanju u slučaju požara na sljedećim lokacijama:

29.05.2017.

Kampanja „Mjesec zaštite od požara“ u Plužinama, Petnjici i Baru

U okviru kampanje „Mjesec zaštite od požara“, predstavnici Direktorata za vanredne situacije MUP-a i službe Zaštite i spašavanja, sjutra 30. maja 2017. godine, dijeliće letke i razgovarati sa građanima o smanjenju rizika i preventivnom djelovanju u slučaju požara na sljedećim lokacijama:

28.05.2017.

Kampanja „Mjesec zaštite od požara“ u Budvi, Kotoru, Nikšiću i Andrijevici

U okviru kampanje „Mjesec zaštite od požara“, predstavnici Direktorata za vanredne situacije MUP-a i službe Zaštite i spašavanja, sjutra 29. maja 2017. godine, dijeliće letke i razgovarati sa građanima o smanjenju rizika i preventivnom djelovanju u slučaju požara na sljedećim lokacijama:

26.05.2017.

Realizovana Nacionalna terenska vježba “CBRN LAZINE 2017”

Realizovana Nacionalna terenska vježba “CBRN LAZINE 2017”

Direktorat za vanredne situacije MUP-a u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za prvi odgovor u CBRN-u i regionalna saradnja zemalja jugoistočne Evrope, južnog Kavkaza, Moldavije i Ukrajine“, realizovao je danas Nacionalnu terensku vježbu „CBRN LAZINE 2017“ na lokaciji Lazine u opštini Danilovgrad.