Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

06.12.2017.

Održana simulaciona vježba za testiranje standarnih operativnih procedura u slučaju hemijskog akcidenta

U okviru projekta „Jačanje kapaciteta za prvi odgovor u slučaju hemijsko, biološko, nuklearno-radijacionog akcidenta (HBRN) i regionalna saradnja zemalja jugoistočne Evrope, južnog Kavkaza, Moldavije i Ukrajine“, u Direktoratu za vanredne situacije MUP-a juče je održana regionalna simulaciona štabna vježba (TTX) za testiranje standarnih operativnih procedura u slučaju hemijskog akcidenta, na kojoj se putem elektronske komunikacije uvježbavala koordinacija na regionalnom nivou.

03.12.2017.

Crna Gora uputila Albaniji pomoć za saniranje posljedica katastrofalnih poplava

Crna Gora uputila Albaniji pomoć za saniranje posljedica katastrofalnih poplava

Crna Gora uputila je Republici Albaniji pomoć za saniranje posljedica katastrofalnih poplava koje su pogodile jug te nama susjedne i prijateljske države. Prvi kontigent pomoći sadrži: 1.800 ćebadi; 100 kanistera; 200 jakni; 100 pari čizama; 40 šatora; 500 podmetača; 500 vreća za spavanje i 2 pumpe za vodu kapaciteta po 800 litara. Vrijednost upućene pomoći je 50.000 eura...

30.11.2017.

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

U prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a danas je održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje na kojoj je analiziran odgovor sistema zaštite i spašavanja tokom prethodne požarne sezone, te konstatovano da je u zaštiti od požara na otvorenom prostoru sistem odgovorio profesionalno i u skladu sa raspoloživim materijalnim i ljudskim resursima.

29.11.2017.

Službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih meteoroloških prilika

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se tokom noći izmedju srijede i četvrtka i tokom četvrtka (30.11.2017.), na području Crne Gore, naročito u centralnim i južnim predjelima, očekuje kiša jačeg intenziteta i obilnija količina padavina, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

24.11.2017.

Održana vježba na temu zaštite od poplava za spasilačke službe iz Crne Gore, Slovenije i Češke

U okviru projekta DIRECT – Budimo otporni na nepogode na Skadarskom jezeru je danas održana međunarodna pokazna vježba na temu zaštite od poplava u kojoj su spasioci iz Crne Gore, Slovenije i Češke provjerili i pokazali spremnost za reagovanje uz korišćenje brana i pumpi visokog kapaciteta. Vježbi je prethodila četvorodnevna obuka spasilaca iz tri zemlje na ovu temu koja je uključivala teoretski i praktični dio i tokom koje su učesnici imali priliku da od instruktora iz Slovenije sa značajnim iskustvom u ovoj oblasti uče o savremenim metodama zaštite od poplava.

23.11.2017.

Sjutra u Vranjini međunarodna pokazna vježba na temu zaštite od poplava

Međunarodna pokazna vježba na temu zaštite od poplava koja se organizuje u okviru projekta DIRECT - Budimo otporni na nepogode održaće se sjutra, 24. novembra sa početkom u 10 časova, na Skadarskom jezeru, u mjestu Vranjina.

22.11.2017.

Održana konstitutivna sjednica Koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje

Održana konstitutivna sjednica Koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje

Koordinacioni tim za zaštitu i spašavanje, kojim rukovodi predsjednik Vlade Duško Marković, održao je konstitutivnu sjednicu na kojoj je prezentirana Informacija o sistemu zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i razmotrena i usvojena Informacija o požarima tokom ljetnje sezone 2017. godine... Video

17.11.2017.

Generalni direktor Mulić na sastanku Komiteta za civilno planiranje u vanrednim situacijama NATO-a

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić učestvovao je na sastanku Komiteta za civilno planiranje u vanrednim situacijama (CEPC) NATO-a održanom na nivou generalnih direktora 15. i 16. novembra u sjedištu NATO-a u Briselu.

14.11.2017.

Danilovgrad: ''Boka Bay 2017'' u kasarni ''Milovan Šaranović''

Danilovgrad:

Vježba spremnosti reagovanja u slučaju zemljotresa ‘’Boka Bay 2017’’ održana je danas u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

13.11.2017.

Sjutra u kasarni „Milovan Šaranović“ vježba spremnosti reagovanja u slučaju zemljotresa „Boka Bay 2017“

U kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu sjutra će se održati vježba „Boka Bay 2017“ čiji je cilj provjera spremnosti institucija za zajedničko djelovanje i reagovanje u slučaju zemljotresa.