Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

11.02.2018.

Danas se obilježava Dan evropskog broja za hitne situacije 112

Dan jedinstvenog evropskog broja za pozive u hitnim situacijama 112 obilježava se 11. februara u cilju skretanja pažnje javnosti na važnost sigurnosti i bezbjednosti u Evropi, kao i na značaj postojanja ovog broja posredstvom kojeg građani mogu dobiti pomoć u različitim hitnim situacijama.

05.02.2018.

Isporučena specijalizovana oprema za jedan tim spasioca za HBRN akcidente

Isporučena specijalizovana oprema za jedan tim spasioca za HBRN akcidente

U okviru Projekta Evropske unije „Jačanje kapaciteta za prvi odgovor u CBRN i regionalna saradnja zemalja jugoistočne Evrope, južnog Kavkaza, Moldavije i Ukrajine“, završena je isporuka specijalizovane opreme za jedan tim spasioca za HBRN akcidente (hemijsko, biološko, nuklearno-radiološki akcidenti.

01.02.2018.

Službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih meteoroloških prilika

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se u petak i subotu (02. i 03. februara 2018. godine) na području Crne Gore, naročito u centralnom i južnom predjelu, očekuje kiša jačeg intenziteta i obilnija količina padavina, kao i jak južni vjetar u planinskim predjelima, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

15.01.2018.

Javni poziv za podnošenje predloga za dodjelu nagrada i priznanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova - Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja, u skladu sa Pravilnikom o načinu i postupku dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja („Službeni list Crne Gore”, broj 39/13) pokreće postupak dodjele nagrada i priznanja i upućuje javni poziv za podnošenje predloga za dodjelu nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja za posebne zasluge u razvoju sistema zaštite i spašavanja i iskazanu ličnu požrtvovanost u sprovođenju zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara.

12.01.2018.

UNHCR donirao opremu za hitne intervencije Direktoratu za vanredne situacije MUP-a

UNHCR donirao  opremu za hitne intervencije Direktoratu za vanredne situacije MUP-a

Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) u Crnoj Gori donirala je danas Direktoratu za vanredne situacije MUP-a opremu za hitne intervencije.

05.01.2018.

Ministri Nuhodžić, Radulović i Purišić u radnoj posjeti opštinama pogođenim zemljotresom

Ministri Nuhodžić, Radulović i Purišić u radnoj posjeti opštinama pogođenim zemljotresom

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović boravili su danas u radnoj posjeti opštinama u Sjevernom regionu koje su pogođene zemljotresom. Na sastancima sa rukovodstvom opština Berane, Andrijevica, Gusinje, kao i Plav, gdje se ministrima Nuhodžiću i Raduloviću pridružio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, zajednički je konstatovano da je zemljotres pričinio materijalnu štetu, ali da za posljedicu nije imao ljudske žrtve ni povrijeđene.

04.01.2018.

Direktor Direktorata za vanredne situacije obići će tokom dana područje Plava i drugih opština pogođenih zemljotresom

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Direktorata za vanredne situacije i Uprave policije već aktivno djeluju na terenu u više opština u Sjevernom regionu Crne Gore kako bi zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava prikupili informacije o eventualnoj šteti koju je prouzrokovao današnji zemljotres.

20.12.2017.

Danas održana Četvrta konferencija Nacionalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa

Danas održana Četvrta  konferencija Nacionalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa

Direktorat za vanredne situacije MUP-a organizovao je danas u Podgorici četvrtu po redu konferenciju Nacionalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa.

11.12.2017.

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Operativni štab za zaštitu i spašavanje je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održao sjednicu na kojoj su analizirani učinci sistema zaštite i spašavanja u odgovoru na meteorološku situaciju prethodnih dana.

08.12.2017.

Službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih meteoroloških prilika

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se u periodu od 09.12.2017. – 17.12.2017.godine na području Crne Gore očekuju nepovoljne vremenske prilike (obilnija količina kiše, sniježne padavine, jak vjetar, poledica ) Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.