Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

13.10.2019.

Министри Нухоџић и Вучиновић свечано отворили конференцију - 13.октобар Међународни дан смањења ризика од катастрофа 2019, „Буди одговоран – смањи ризик“

Министри Нухоџић и Вучиновић  свечано отворили конференцију - 13.октобар Међународни дан смањења ризика од катастрофа 2019, „Буди одговоран – смањи ризик“ Министарство унутрашњих послова је и раније обиљежавало 13.октобар Међународни дан смањења ризика од катастрофа, али ово је први пут да кампању организовано спроводи у сарадњи са Кабинетом министарке без портфеља и Министарством просвјете, саопштио је данас министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић у уводном обраћању на Конференцији - 13.октобар Међународни дан смањења ризика од катастрофа 2019, “ Буди одговоран – смањи ризик”.

11.10.2019.

У Подгорици и Бару одржане радионице за ученике основних школа на тему смањење ризика од катастрофа

У оквиру пројекта Непогоде не познају границе а у сусрет међународном дану смањења ризика од катастрофа који се обиљежава сваке године 13. октобра, у Подгорици и Бару је одржано десет радионица за ученике шестог разреда основних школа на тему смањење ризика од катастрофа са акцентом на заштиту у случају поплава.

11.10.2019.

Нухоџић-Вучиновић: И даље унапређивати систем превенције и заштите

Нухоџић-Вучиновић: И даље унапређивати систем превенције и заштите

Показна вјежба, симулација земљотреса и евакуације реализована је данас, у оквиру кампање „Дани смањења ризика од катастрофа 2019, Буди одговоран – смањи ризик“, у О.Ш. „Бранко Божовић“, у Подгорици.

03.10.2019.

Кампања Дани смањења ризика од катастрофа 2019 „Буди одговоран- смањи ризик” од 7. октобра

Кампања Дани смањења ризика од катастрофа 2019 „Буди одговоран- смањи ризик” од 7. октобра

Поводом 13. октобра - Међународног дана смањења ризика од катастрофа, генерални директор Директората за ванредне ситуације, Мирсад Мулић и министарка и предсједница Комисије за процјену штета у Влади Црне Горе, Марија Вучиновић најавили су данас предстојећу кампању Дани смањења ризика од катастрофа 2019 „Буди одговоран- смањи ризик”.

01.10.2019.

Сјутра свечано отварање теренске вјежбе НИЦС МОНТЕНЕГРО 2019 на тему гашења пожара на отвореном простору и тестирања најсавременијих информационих технологија

Данас почиње теренска вјежба НИЦС МОНТЕНЕГРО 2019, која се одржава у оквиру НАТО Програма наука за мир и безбједност. Тема вјежбе је гашење пожара на отвореном простору и тестирање најсавременијих информационих технологија за координирање и руковођење у заштити и спашавању.

01.10.2019.

Позив за пријављивање кандидата за полагање испита ради стицања лиценце за израду планова заштите и спашавања привредних друштава, других правних лица и предузетника

Заказује се полагање испита ради стицања лиценце за израду планова заштите и спашавања привредних друштава, других правних лица и предузетника (предузетних планова заштите и спашавања) у новембру 2019. године, у просторијама Директората за ванредне ситуације, Министарства унутрашњих послова, улица Јована Томашевића бб Подгорица.

24.09.2019.

Позив за пријављивање кандидата за полагање другог стручног испита за рад у државним органима у области заштите и спашавања

Заказује се полагање другог стручног испита за рад у државним органима у области заштите и спашавања дана 30. октобра 2019. године, у просторијама Директората за ванредне ситуације, Министарства унутрашњих послова, улица Јована Томашевића бб Подгорица. Испит ће започети у 15 часова у назначеним данима за полагање испита.

23.09.2019.

Подршка Албанији након земљотреса

Подршка Албанији након земљотреса

Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић данас је, у комуникацији са министром унутрашњих послова Републике Албаније Сандером Лешајем, изразио жаљење због земљотреса који је задесио ову државу и притом изазвао значајну материјалну штету, а било је и повријеђених грађана.

18.09.2019.

Авиони Авио-хеликоптерске јединице МУП-а укључени у гашење пожара у Бару

Авиони Авио-хеликоптерске јединице МУП-а укључени у гашење пожара у Бару

На захтјев Службе заштите и спашавања Бар, авиони Авио-хеликоптерске јединице МУП-а укључили су се у гашење пожара изнад локалитета Мали Микулићи у Бару.

26.08.2019.

Авиони Директората за ванредне ситуације МУП-а укључени у гашење пожара у Сутомору

Јутрос, око 7 часова, на локалитету Брца у Сутомору избио је пожар.У гашење пожара укључени су авиони Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе