Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Saopštenje Direktorata za vanredne situacije MUP-a povodom najavljene meteorološke situacije

Datum objave: 20.12.2019 15:55 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Direktorat za vanredne situacije MUP-a obavještava građane da će u subotu i nedjelju (21. i 22. decembar 2019.) područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vjetar.

U centralnim i južnim predjelima očekuje se jaka kiša i obilna količina padavina, na primorju i u višim kontinentalnim predjelima, naročito u planinskim oblastima na sjeveru, očekuje se vrlo jak južni vjetar, povremeni udari južnog vjetra imaće olujni karakter.

Kao direktna posljedica dejstva ove značajne meteorološke situacije (zbog obilne količine vode i jakog južnog vjetra), potencijalno su moguće i određene posljedice.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a poziva građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji kako na kopnu tako i na moru.

Obavještenje je poslato svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja radi podizanja nivoa operativne spremnosti i eventualnog operativnog djelovanja.