Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Izvještaj sa javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija

Datum objave: 24.05.2019 10:54 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Shodno članu 18 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG“, broj 38/03, 22/08, 42/11, 54/16 i 13/18), Ministarstvo unutrašnjih poslova  objavljuje
        
 
Izvještaj o javnoj raspravi u vezi postupka pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija


Na osnovu člana 15 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u prirpemi zakona i strategija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, dana 16.04.2019. godine, uputilo je javni poziv zainteresovanoj javnosti (građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, vjerskim zajednicama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama) da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija.

Postupak konsultovanja je trajao 20 dana od dana objavljivanja javnog poziva na internet stranici ministarstva i portalu e-uprave.

Takođe, povodom javne rasprave o nacrtu zakona  održan je okrugli sto 08.05.2019. godine, u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova - Direktorata za vanredne situacije.

U toku trajanja javne rasprave na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija nije bilo komentara, sugestija, inicijativa i predloga.