Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Potpisan Memorandum o razumijevanju između njemačke humanitarne organizacije HELP i Direktorata za vanredne situacije MUP-a

Potpisan Memorandum o razumijevanju između njemačke humanitarne organizacije HELP i Direktorata za vanredne situacije MUP-a
Datum objave: 04.05.2018 14:55 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a potpisan Memorandum o razumijevanju između njemačke humanitarne organizacije HELP i Direktorata za vanredne situacije MUP-a, kojim se definišu projektne aktivnosti koje Direktorat za vanredne situacije MUP-a treba da realizuje sa HELP-om u okviru projekta “Pružanje pomoći i prevencija katastrofa u Crnoj Gori“.

Memorandum su potpisali generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Mirsad Mulić i šef Kancelarije HELP-a Klaus Mok.

Projekat “Pružanje pomoći i prevencija katastrofa u Crnoj Gori“ je zvanično počeo sa realizacijom danas, 4. maja 2018. godine i implementiraće se do 30. septembra 2018. godine, a njegov cilj je unapređenje kapaciteta za odgovor na požare u opštinama Kotor, Tivat i Herceg Novi. Glavne projektne aktivnosti su realizacija radionica radi podizanja svijesti građana o važnosti zaštite od požara, izrada i distribucija promotivnog materijala, kao i nabavka opreme za zaštitu i spašavanje od požara i organizovanje obuka.