Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

23.04.2018.

Direktorat za vanredne situacije sprovodi novi projekat za jačanje kapaciteta za zaštitu i spašavanje

Direktorat za vanredne situacije MUP-a je u saradnji sa Fondacijom za razvoj sjevera ( FORS Montenegro) od 17. aprila 2018. godine započeo sa realizacijom projekta „Nepogode ne poznaju granice” koji ima za cilj jačanje kapaciteta institucija i službi iz Crne Gore i Albanije koje se bave zaštitom i spašavanjem i smanjenjem rizika od katastrofa, sa akcentom na zaštitu od poplava, kao i informisanje stanovništva o rizicima od poplava.

29.03.2018.

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje na kojoj je analizirano trenutno stanje na području ugroženom od poplava, odgovor sistema zaštite i spašavanja i precizirane dalje aktivnosti.

19.03.2018.

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Rast vodostaja Skadarskog jezera i rijeke Bojane je evidentan. Približava se nivou kada može biti velikih problema u smislu direktnog ugrožavanja stanovništa, zatim domaćinstava i drugih objekata. Poplave još uvijek nijesu zahvatile područja sa potencijalnim rizikom, ali hidrološki i meteorološki parametri govore da se situacija u narednim danima može značajno usložnjavati i komplikovati.

17.03.2018.

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Večeras je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje na kojoj je analizirana trenutna meteorološka situacija i stanje na terenu u opštinama koje su pod povećanim rizikom od nastanka poplava.

15.03.2018.

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Danas je u u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje sa ciljem što adekvatnije pripreme za odgovor na najavljenu složenu meteorološku situaciju.

14.03.2018.

Direktorat za vanredne situacije upozorava na moguće poplave za dane vikenda

Nakon informacije o trenutnoj hidrološkoj i najavljenoj meteorološkoj situaciji za dane vikenda 16-18. marta 2018. godine, kao i obilaska potencijalno ugroženih područja od strane službenika Direktorata za vanredne situacije, službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice, Prijestonice Cetinje i Gradske opštine Golubovci, danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije održan sastanak u cilju analize sveukupne situacije sa aspekta mogućih poplava.

05.03.2018.

Generalni direktor Mirsad Mulić na Evropskom forumu civilne zaštite u Briselu

Generalni direktor Mirsad Mulić na Evropskom forumu civilne zaštite u Briselu

Na šestom po redu Evropskom forumu civilne zaštite, najvećem javnom događaju u Evropi koji se odnosi na saradnju u oblasti civilne zaštite, Crnu Goru predstavljaju generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić i načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć Ljuban Tmušić.

01.03.2018.

Obilježen Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori

Obilježen Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori

Povodom proslave Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilne zaštite Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je upriličilo svečanost u prostorijama Službe zaštite Glavnog grada na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja za doprinos u razvoju sistema zaštite i spašavanja u prethodnoj godini.

28.02.2018.

Sjutra obilježavanje Dana zaštite i spašavanja

Sjutra, 1. marta 2018. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova organizuje svečanost povodom obilježavanja Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilnu zaštite.

27.02.2018.

Odluka Komisije o dodjeli nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja

Na osnovu čl. 8, 9 i 10 Pravilnika o načinu i postupku dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja („Službeni list CG”, broj 39/13), a u vezi sa tačkom 3 Rješenja ministra unutrašnjih poslova o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja poslova 01 broj: 050/17-83218 od 29. decembra 2017. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja, na sjednici održanoj 20. februara 2018. godine, donijela je Odluku o dodjeli nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja.