Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

13.10.2019.

Ministri Nuhodžić i Vučinović svečano otvorili konferenciju - 13.oktobar Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa 2019, „Budi odgovoran – smanji rizik“

Ministri Nuhodžić i Vučinović  svečano otvorili konferenciju - 13.oktobar Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa 2019, „Budi odgovoran – smanji rizik“ Ministarstvo unutrašnjih poslova je i ranije obilježavalo 13.oktobar Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa, ali ovo je prvi put da kampanju organizovano sprovodi u saradnji sa Kabinetom ministarke bez portfelja i Ministarstvom prosvjete, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić u uvodnom obraćanju na Konferenciji - 13.oktobar Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa 2019, “ Budi odgovoran – smanji rizik”.

11.10.2019.

U Podgorici i Baru održane radionice za učenike osnovnih škola na temu smanjenje rizika od katastrofa

U okviru projekta Nepogode ne poznaju granice a u susret međunarodnom danu smanjenja rizika od katastrofa koji se obilježava svake godine 13. oktobra, u Podgorici i Baru je održano deset radionica za učenike šestog razreda osnovnih škola na temu smanjenje rizika od katastrofa sa akcentom na zaštitu u slučaju poplava.

11.10.2019.

Nuhodžić-Vučinović: I dalje unapređivati sistem prevencije i zaštite

Nuhodžić-Vučinović: I dalje unapređivati sistem prevencije i zaštite

Pokazna vježba, simulacija zemljotresa i evakuacije realizovana je danas, u okviru kampanje „Dani smanjenja rizika od katastrofa 2019, Budi odgovoran – smanji rizik“, u O.Š. „Branko Božović“, u Podgorici.

03.10.2019.

Kampanja Dani smanjenja rizika od katastrofa 2019 „Budi odgovoran- smanji rizik” od 7. oktobra

Kampanja Dani smanjenja rizika od katastrofa 2019 „Budi odgovoran- smanji rizik” od 7. oktobra

Povodom 13. oktobra - Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije, Mirsad Mulić i ministarka i predsjednica Komisije za procjenu šteta u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović najavili su danas predstojeću kampanju Dani smanjenja rizika od katastrofa 2019 „Budi odgovoran- smanji rizik”.

01.10.2019.

Sjutra svečano otvaranje terenske vježbe NICS MONTENEGRO 2019 na temu gašenja požara na otvorenom prostoru i testiranja najsavremenijih informacionih tehnologija

Danas počinje terenska vježba NICS MONTENEGRO 2019, koja se održava u okviru NATO Programa nauka za mir i bezbjednost. Tema vježbe je gašenje požara na otvorenom prostoru i testiranje najsavremenijih informacionih tehnologija za koordiniranje i rukovođenje u zaštiti i spašavanju.

01.10.2019.

Poziv za prijavljivanje kandidata za polaganje ispita radi sticanja licence za izradu planova zaštite i spašavanja privrednih društava, drugih pravnih lica i preduzetnika

Zakazuje se polaganje ispita radi sticanja licence za izradu planova zaštite i spašavanja privrednih društava, drugih pravnih lica i preduzetnika (preduzetnih planova zaštite i spašavanja) u novembru 2019. godine, u prostorijama Direktorata za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova, ulica Jovana Tomaševića bb Podgorica.

24.09.2019.

Poziv za prijavljivanje kandidata za polaganje drugog stručnog ispita za rad u državnim organima u oblasti zaštite i spašavanja

Zakazuje se polaganje drugog stručnog ispita za rad u državnim organima u oblasti zaštite i spašavanja dana 30. oktobra 2019. godine, u prostorijama Direktorata za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova, ulica Jovana Tomaševića bb Podgorica. Ispit će započeti u 15 časova u naznačenim danima za polaganje ispita.

23.09.2019.

Podrška Albaniji nakon zemljotresa

Podrška Albaniji nakon zemljotresa

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić danas je, u komunikaciji sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Albanije Sanderom Lešajem, izrazio žaljenje zbog zemljotresa koji je zadesio ovu državu i pritom izazvao značajnu materijalnu štetu, a bilo je i povrijeđenih građana.

18.09.2019.

Avioni Avio-helikopterske jedinice MUP-a uključeni u gašenje požara u Baru

Avioni Avio-helikopterske jedinice MUP-a uključeni u gašenje požara u Baru

Na zahtjev Službe zaštite i spašavanja Bar, avioni Avio-helikopterske jedinice MUP-a uključili su se u gašenje požara iznad lokaliteta Mali Mikulići u Baru.

26.08.2019.

Avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a uključeni u gašenje požara u Sutomoru

Jutros, oko 7 časova, na lokalitetu Brca u Sutomoru izbio je požar.U gašenje požara uključeni su avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore